Boerderij

Kijk op onze site http://www.blondegarant.nl voor meer uitgebreide informatie over de verkoop van onze vleespakketten.

In 1986 zijn wij begonnen met het houden en fokken van Blonde Aquitaine. Dit is uitgegroeid tot ongeveer 130 tot 150 dieren. De koe-kalveren worden na 2 jaar bij de stier gezet zodat ze na 9 maanden een kalfje hebben. Dit is voor het grootste deel in de maand mei. De kalveren zogen ongeveer 6 maanden bij de moederkoe voordat ze gespeend worden. In deze zoogperiode worden de kalveren apart bijgevoerd met brokken in een speciale voederbak zodat er een optimale groei bereikt wordt.

De potstal wordt dagelijks opgestrooid met nieuw stro waardoor de stieren en de kalveren een lekker bed hebben om in te liggen. De mest wordt iedere week uit de stal gereden en opgeslagen in de mestput. In het voorjaar wordt deze dan weer uitgereden op het land. We streven ernaar om alles zo diervriendelijk te doen.

Het voorjaar is de drukste tijd i.v.m. het kalveren en het binnenhalen van de wintervoorraad gras. Het gras wordt gemaaid en na een paar dagen op de “kuil” gereden door de loonwerker. Het gras gaat droger in de kuil dan het gras wat door de reguliere melkveehouder wordt gewonnen. Dit is omdat het vee van Franse afkomst is en niet goed tegen het Hollandse eiwitrijke gras kan. Ook het maïsland moet bewerkt worden waarna de maïs gezaaid kan worden. Het bedrijf heeft ongeveer 18 hectare maïsland en 30 hectare grasland.
Onze trots Charlotta mogen we natuurlijk niet vergeten. Dit is een Belgisch trekpaard.  Zij heeft inmiddels 3 veulens grootgebracht. In 2008 is de hengst Astor geboren, in 2009 de merrie Benthe en in 2010 de merrie Cindy, welke nog steeds op onze boerderij is. U kunt een kijkje op ons bedrijf nemen, maar laat dit dan van te voren even weten zodat wij even tijd voor u vrijmaken.